جاده مرگ عنوانی است که به برخی از جاده های کشور تا به حال داده شده است، هرچند که بسیاری از این جاده ها نسبت به گذشته مورد تعمیر اساسی قرار گرفته و دیگر خطرات گذشته را ندارند؛ اما هنوز نقاط حادثه خیز زیادی در کشور وجود دارد که رانندگان باید تمرکز و دقت خود را چند برابر کنند. بنابر گفته پلیس راه کشور، ۵۴۰۰ نقطه حادثه خیز در کشور وجود دارد که البته این تعداد با توجه تعمیرات گسترده ای که انجام شده است، نسبت به گذشته حدود ۳ هزارتا کاهش داشته است.
شاید فکر کنید که جاده حادثه خیز یا مرگ، جاده هایی مانند شمال کشور که پر از دره و پیچ هستند؛ اما بنابراساس آخرین تحقیقات کارشناسان، جاده های صاف و هموار بیشترین آمار تصادف را ثبت کرده است. رانندگی در جاده های صاف، به علت اینکه دارای مسیر یکنواخت و بعضا بیابانی در کشور ما هستند و هیچ چیز سرگرم کننده در کنار آن وجود دارد، باعث خستگی، بی حوصلی و خواب آلودگی و حتی باعث حواس پرت شدن او و فکر کردن به موضوع دیگری می شود؛ اما در جاده های کوهستانی، از آنجا که راننده باید تمرکز بیشتری نسبت به جاده باشد اتفاقات ممکن به خاطر عدم رعایت مسائل ایمنی مانند سرعت زیاد و عدم به توجه به پیچ بیافتد.
خواندن مقاله زیر توصیه می شود:
با رعایت این نکات رانندگی ایمنی داشته باشید
در ادامه قصد تا چند جاده خطرناک ایران را که باید را احتیاط در آن ها برانید را با مشخصات آن ها معرفی کنیم. رعایت اصول رانندگی به خصوص وقتی که قصد اجاره خودرو یا قصد قرض گرفتن را دارید، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
جاده های حادثه خیر و مرگ ایران
- جاده تهران- سمنان – مشهد
جاده تهران به مشهد و بالعکس، یکی از پرتردد ترین جاده های کشور است و به خصوص در ایام میزان تردد خودروها در این جاده چند برابر می شود. یک جاده ۹۰۰ کیلومتری که فقط چشم انداز بیابان به صورت یکنواخت دارد و این مساله باعث خستگی، خواب آلودگی و حواس پرتی بیش از حد راننده می شود. بیشتر مقدار تصادفات در این جاده بین ساعت سه تا شش صبح و ۵ تا هشت بعدازظهر اتفاق می افتد. خوشبختانه نسبت به چند سال گذشته، پیشرفت و بهبودهایی داشته است و توصیه می کنیم که حداقل هر دوساعت یکبار، استراحت چند دقیقه ای را در کنار جاده باشید.
- سیرجان – بندرعباس
آن هایی که تجربه رانندگی به جنوب کشور را دارند، از این جاده به عنوان یکی از بدترین نمونه ها یاد می کنند. عرض کم، استاندارد نبودن اصول ساخت و عبور کامیون و ترانزیت های بسیار نیز باعث بروز حوادث بسیاری در آن شده است.
- چالوس
جاده ای نام آشنا برای ایرانیان به خصوص تهرانی های عزیز کشور است. کوهستانی بودن، عرض کم و پیچ های متعدد و زیاد یکی از عوامل اصلی تصادف است؛ البته اگر رانندگان به توصیه های پلیس توجه کنند، این مقدار تا ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
- جاده هراز
یکی از مسیرهای قدیمی که تهران را به آمل متصل می کند. این جاده نسبت به جاده چالوس قدیمی تر است ولی در گذشته میزان تصادف و کشته های آن بیشتر بود که در چند سال گذشته با بهبود زیرساخت ها و چهاربانده کردن آن ، باعث کاهش چشم گیر مقدار آن شده است. در حال حاضر بیشتر علت تصادف های این جاده، عوامل انسانی و رعایت نکردن اصول رانندگی است.
- جاده بندرعباس – لار
عدم وجود روستا، پمپ بنزین، تعمیرگاه و خشک بودن، آن را به یک جاده بی حال تبدیل کرده است و نبود علائم راهنمایی و نورکافی خود عامل افزایش تصادف و کشتار شده است.
- مسیر تهران – اهواز
اگر از شهرهای اصفهان، شیراز و غیره قصد عبور داشته باشید، به دلیل استاندارد بودن آن مشکل خاصی برای شما به وجود نخواهد آمد؛ اما آن هایی که از استان های لرستان و چهارمحال بختیاری سفر کنند، باید مراقب پیچ ها و به خصوص گردنه های خطرناک آن باشند.
جاده های دیگر مانند گردنه اسدآباد-همدان، جاده تازه تاسیس حرم تا حرم (قم-گرمسار-مشهد)، محور کندوان، گردنه حیران و جاده قزوین-زنجان-میانه هم از جمله خطرناک ترین جاده های کشور است که باید با احتیاط در آن ها برانید.